تجلیل از ابوالقاسم دهقانی

ساخت وبلاگ

 تجلیل از ابوالقاسم دهقانی که نام و یاد ابوالقاسم فردوسی را زنده نگه می دارد

تجلیل از ابوالقاسم دهقانی که نام و یاد ابوالقاسم فردوسی را زنده نگه می دارد

در ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۱

 چاپ ایمیل

طی مراسمی پرشکوه از ابوالقاسم دهقانی چامه‌سرا، شاهنامه پژوه و شاهنامه خوان نامدار بختیاری با حضور جمع کثیری از ادیبان و فرزانگان فرهیختگان و دوستداران ادب و فرهنگ دیرین ایرانی و عاشقان شاهنامه فردوسی در تالار بزرگ وحدت تجلیل و تقدیر شد.

مراسمی که از آغازتا پایان، با ضرب و زنگ زورخانه‌ای و آوای خوش مرشد علی نادی به سبک مردم خوانی به همراه سازو دهل کل قدرت فتحی و حشمت فتحی با طنین آواهای خود تالار را به نام شاهنامه و به یاد حکیم توس فردوسی جاودان، جانی تازه بخشیدند.

عصر روز شنبه ۱۷اردیبهشت پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی، مهندس کجوری مجری و کارشناس برنامه به حاضرینی که از راه های دور و نزدیک به ویژه خطه فرهنگ و هنر استان لرستان حضوری پرشور و به یادماندنی را در تالار وحدت رقم زده بودند، خیر مقدم گفته و از جناب صالح پور دبیر اجرایی درخواست نمودند گزارشی از کار بزرگداشت را ارائه نمایند. اردشیر صالح‌پور به عنوان اولین سخنران مراسم بزرگداشت ابوالقاسم دهقانی در سخنان بسیط خود بیان داشت که شاهنامه کارنامه و هویت درخشان ایرانیان است و شاهنامه نمادملی عزت و سرافرازی ماست. نامه عبرت است و حکمت و خرد ورزی و سرشار از پند و اندرز وبه باور علیقلی محمود بختیاری: شاهنامه آبشخور عارفان است که بیشتر از آنکه به بعد عرفانی آن توجه شود به چهره حماسی آن پرداخته شده است

تجلیل از ابوالقاسم دهقانی

استاد میر جلال الدین کزازی سخنران ویژه این بزرگداشت که شوربختانه به علت رخداد اندوه از دست دادن عزیزی از خانواده، موفق به حضور در مراسم نشد اما پیام صوتی ایشان برای حضار پخش گردید. ایشان در بخشی از پیام خود اشاره داشتند که هنر داستان گویی شاهنامه پیچیده و چند سویه است آمیزه‌ای از چندین هنر است و ایرانیان باید هرچه بیشتر از جهان شگفت انگیز شاهنامه بهره ببرند و در انتهای پیامشان برای دهقانی کهین و مهین (پدر و پسر) از درگاه دادار، آرزوی زندگانی بلند نمودند.

محمود صادقی زاده دیگر سخنران گفت که شاهنامه ره آورد عشقی است توفنده، عشقی که اگر جان جهان این مرد بزرگ را نیرو نمی بخشید به هیچ وجه نمی توانست رنج ۳۰ساله را به جان بخرد و شاهنامه را بسراید و افزود شاهنامه ید بیضای فردوسی بزرگ است.

سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته های ملی موزه های ایران در سخنانی گفت در چند دهه گذشته شاهد بوده ایم که بخشهایی از فرهنگ ملی ایران مورد توجه بیشتری قرار گرفته و شاهنامه خوانان در نوروز و نوروزگاه گرد هم می‌آیند و مراسم ویژه‌ای برگزار می‌کنند.

زینت بخش این مراسم اجرای قطعاتی از موسیقی بومی لری و بختیاری بود که توسط نوازندگان لر وبختیاری  با ساز های محلی خود شور و حال ویژه‌ای به مراسم داده و میهمانان را تا سر حد اعلا به وجد آوردند و نقالانی چون بانو پریسا سیمین مهر و مرشد محسن میرزاعلی داستان هایی از شاهنامه را برای حاضرین با نمایش زیبای خود اجرا نمودند که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

سخنران پایانی این مراسم استاد ابوالقاسم دهقانی بود که این روز به نام او و برای تجلیل از زحمات و تلاش‌های عاشقانه او در حفظ و حراست از هنر شاهنامه‌خوانی مهیا شده بود.

وی سخنانش را اینگونه آغاز کرد درود بر مادرم ایران باستان، درود بر حضرت فردوسی جمع آور خدای نامه باستان، درود بر زیبایی نام اهورامزدا و بزرگی نام ایران و به گرمی آتش زرتشت.

پیشکش به تو دهقان نژاد که از نسل کوروش هستی و به دنبال سخنان طولانی شور انگیز خود، طی آداب خاصی با عزت و احترام شاهنامه ۱۵۰ ساله بازمانده از پدرانش را به پسرش کیخسرو دهقانی هدیه واگذار نمود. ایشان با اینکه به علت کهولت سن توان ایستادن را نداشت اجرایی بسیار زیبا از شاهنامه را نیز به حاضرین هدیه نمود.

هدیه گرانبهای ابوالقاسم دهقانی به پسرش کیخسرو

کیخسرو دهقانی که شاهنامه پدر را به رسم امانت و با هدف ادامه راه پدر دریافت کرده بود پس از بوسه بر دستان پدر و گنج شاهنامه در سخنانی کوتاه گفت رابطه من با استاد ابوالقاسم دهقانی فقط رابطه پدر و پسری نیست بلکه رابطه مرید و مراد است.

گفتنی است در این مراسم پرشکوه مهمانان ویژه ای از نهادهای دولتی انجمن های ادبی و علمی و فرهنگی حضور داشتند که هر یک به نوبه خود هدایایی، پیشکش نمودند و مقام شامخ این هنرمند شاهنامه خوان را ارج نهاده و به رسم و به سهم خود از سالیان تلاش استاد دهقانی تقدیر نمودند. همچنین  اشاره می شود که حضور پررنگ پیشاهنگان استان تهران به مدیریت منوچهر وثایق و به منظور ایجاد نظم ساماندهی و پذیرایی که با لباس های متحدالشکل خدمت می کردند مورد توجه حاضرین قرار گرفتند.

یسنا بهنام نیا نیز که کوچکترین نونهال شاهنامه خوان بود با حضور به پیشگاه استادابوالقاسم دهقانی مورد تفقد قرار گرفت.

تجلیل از ابوالقاسم دهقانی

اسامی مهمانان ویژه و سخنرانان در مراسم تجلیل از ابوالقاسم دهقانی

استاد میر سید جلال الدین کزازی (سخنرانان کلیدی)، دکتر محمود صادقی پژوهشگر، علیرضا خان شجاع پور ادیب و پژوهشگر شاهنامه، دکتر سید احمد محیط طباطبایی ریاست ایکوم، سید عباس عظیمی رئیس انجمن هنرمندان پیشکسوت و رئیس برج آزادی تهران، دکتر خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی،بانو دکتر زهرا همتی مدیر موسسه فروغ فلق، بهروز فروتن کارآفرین و رئیس مجموعه برند محصولات غذایی بهروز،  دکتر حبیبی مدیر رادیو فرهنگ، مهندس بسحاق مدیر انجمن لرستانی های تهران، حاج داود رنجبر مدیر مرکز آموزش اصناف کشور، مهندس احمد کجوری کارشناس مجری برنامه بزرگداشت، جلال الدین سخامدرس وعضو انجمن خوشنویسان ایران. خلبان خسرو سرگی بهمراه دیگر خلبانان غیور وحضورمعنوی پروفسور داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران شرکت داشتند.

در این مراسم رسانه های گوناگونی مانند خبرنگار رسانه بین المللی ایرانگرد ، مدیریت مجموعه “کانکت تیم” نیما مصیری و پارسا و همکاران ایشان حضور داشتند که فعالانه مراسم و اخبار و گزارشات این رخداد فرهنگی را پوشش دادند.

گزارشگر و عکاس: جلال الدین سخا


+ نوشته شده در  پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۲ساعت ۱۰ ق.ظ&nbsp توسط خبر نگار خبر رسانی آشتی  | 

خبر رسانی آشتي ...
ما را در سایت خبر رسانی آشتي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : anca بازدید : 262 تاريخ : پنجشنبه 29 ارديبهشت 1401 ساعت: 23:08