اسکان رایگان در تهران

ساخت وبلاگ

و

حجت الاسلام واشقانی_مسجد امام رضا(ع) دهکده المپیک پایتخت

حوزه/ مسجد حضرت امام رضا(ع) دهکده المپیک تهران یکی از مساجد موفق پایتخت ایران اسلامی است که توانسته با اقدامات دینی، تربیتی و فرهنگی مختلف مسجد طراز اسلامی را به نمایش بگذارد.

حجت ‏الاسلام علی واشقانی فراهانی، بنیانگذار و امام جماعت مسجد امام رضا(ع) دهکده المپیک تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به روند ساخت این مسجد، به تشریح اقدامات دینی، تربیتی، فرهنگی و ... آن و همچنین خدمت رسانی به مردم پرداخت.

وی با اشاره به جایگاه و کارکرد مسجد از دیدگاه اسلام، اظهارداشت: مسجد از آغاز نه تنها محل نیایش و عبادت، ذکر، وعظ و خطابه و تجمع مؤمنان در ساعات خاص بوده، بلکه محل ابلاغ احکام و دستورها و آموزه های دینی، جایگاه قضاوت و دادرسی، ستاد تبلیغات، و مرکزی برای رفع مشکلات مردم نیز بوده است.

حجت‏الاسلام علی واشقانی فراهانی افزود: آنچه در شرایط اجتماعی و پر از حساسیت فعلی، به عنوان یکی از وظایف مهم امام جماعت هر مسجد مطرح می باشد، اختصاص زمانی مناسب برای برقراری ارتباط صمیمانه با اقشار مختلف مردم جهت حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی آنان و نیز رسیدگی به اختلافات خانوادگی و مشابه آن می باشد؛ که از این طریق امام جماعت خواهد توانست ضمن برنامه ریزی دقیق برای ارائه خدمات مختلف فرهنگی و دینی به مراجعین، از فضا و محیط مسجد استفاده ای بهینه نماید. به خصوص این برنامه می تواند عاملی برای جذب بیشتر نسل نو به مسجد باشد، چراکه چشمه های امید به آینده موفق و بالنده را در دل و ذهن آنها جاری خواهد ساخت و از خالی شدن این سنگر جهاد و عبادت، جلوگیری خواهد کرد.حجت الاسلام واشقانی - مسجد امام رضا(ع) دهکده المپیک پایتخت

آغاز فعالیت

وی در ادامه با بیان این که شروع فعالیت‌هایش از امام جماعتی مسجد باب الحوائج(ع) بوده، اظهار داشت: در آن زمان که بنده را به این مسجد معرفی کردند، هیچگونه فعالیتی در آن صورت نمی گرفت که به خواست خدا رونقی بسیار در زمینه مسائل فرهنگی در منطقه ده تهران ایجاد شد.

حجت الاسلام واشقانی افزود: در همان زمان به فکر ساخت یک مسجد در یکی از مناطق تهران افتادم و به همین جهت، بارها به شهرداری مراجعه کردم تا اینکه آنان زمینی را در دهکده المپیک جهت ساخت مسجد به بنده پیشنهاد کردند و پس از بررسی مشخص شد واقف آن «بی بی خانم گرجی» این زمین را جهت ساخت مسجد در سال 1362وقف کرده است، اما با توجه به عدم اجرای شرایط متولیان ،ساخت مسجد در آن زمان صلاح نبوده است، لذا پس از سال ها و با هماهنگی مسئولین جابجایی درختانی که این زمین را فرا گرفته بودند، آغاز و شرایط برای ساخت مهیا شد.

وی با بیان اینکه لطف خداوند شامل حال مردم منطقه شد و با تلاش بسیار و بدون داشتن کمترین پولی، مجوزهای ساخت مسجد اخذ گردید، گفت: برای شروع به ساخت، نیازمند حمایت مادی از سوی خیرین بودم، لذا با شناسایی یکی از خیرین مسجد ساز و تماس‌های مکرر و رفت و آمدهای فراوان، بالاخره حاج محمد انصاری از خیرین مسجد ساز تهران را از نزدیک دیدم و مساله مسجد را برایش بیان کردم که همان جا در تماس با یکی از مهندسین عمران عملاً وارد این کار خیر شد.

این فعال فرهنگی اضافه کرد: با اینکه امام جماعت مسجد باب الحوائج(ع) و نیز بیمارستان شریعتی بودم، همه پیگیری‌های ساخت مسجد را خود دنبال می‌کردم و با توکل بر خدا در آبان سال 1386 با حضور شهردار تهران، کلنگ ساخت این مسجد در زمینی به مساحت 635 مترمربع به زمین زده شد و عملیات خاکبرداری آن در خرداد 87 انجام گردید.

زندگی امام جماعت درکانکسی در کنار پروژه

وی ادامه داد: تقریبا همه اهالی منطقه بر این باور بودند که ساخت این مسجد بیشتر از پنج سال به طول خواهد انجامید و این درحالی بود که بنده با زندگی در کانکس مستقر در کنار زمین به دنبال اتمام پروژه طی دوسال بودم که با حمایت‌های مادی و معنوی مردم بزرگوارمنطقه و خیرین، این امر محقق گردید.

حجت الاسلام واشقانی بیان داشت: یک سال از اجرای پروژه نگذشته بود که نماز جماعت را در مسجد اقامه کردیم و دقیقا در تابستان سال 89 مسجد امام رضا(ع) تکمیل شد و به عنوان یکی از مساجد شمال غرب تهران افتتاح شد.

ویژگی‌های خاص مسجد امام رضا(ع)مسجد امام رضا(ع) دهکده المپیک پایتخت

وی با بیان اینکه مسجد امام رضا(ع) در بلوار دهکده المپیک تهران، چهار راه زیبادشت بنا شده، در خصوص بخش های مختلف این مسجد، اظهار داشت: مسجد امام رضا(ع) در زمینی به مساحت 635 مترمربع در سه طبقه با زیربنای دوهزار متر ساخته شده که دارای سالن اجتماعات چند منظوره جهت برگزاری مراسم مختلف، آشپزخانه و سرویس بهداشتی کامل در زیرزمین، صحن بزرگ و آبدارخانه مجهز در همکف و حسینیه مناسب برای خانم‌ها و مهد کودک در طبقه فوقانی با سرویس بهداشتی مجزا می‌باشد.

طبقه زیرزمین با متراژ 450 متر مربع سالن اجتماعات چند منظوره برای برگزاری مراسم مختلف طراحی شده است. این سالن به آشپزخانه مدرن، سرویس بهداشتی کامل و حمام مجهز است. طبقه همکف، صحن اصلی مسجد امام رضا(ع) را تشکیل می‌دهد. شبستان مردانه با 450 متر مربع فضای اختصاصی جزء زیباترین صحن‌های مسجد به شمار می‌آید. آینه‌کاری بسیار هنرمندانه این شبستان، جذابیت و نورانیت خاصی به فضای مسجد بخشیده که در مقایسه با سایر مساجد منطقه کم نظیر است. طراحی و اجرای ورودی اختصاصی برای بانوان و آقایان، کفش‌کن برای آقایان و بانوان (به طور مجزا)، ایجاد آبدارخانه مجهز، دفتر برای امام جماعت مسجد و اطاق استراحت کلیددار مسجد از دیگر ویژگی‌های طبقه همکف محسوب می‌شود.

طبقه اول مسجد با متراژی بالغ بر 450 متر مربع به شبستان خواهران اختصاص دارد. حسینیه، آبدارخانه مجهز، حمام، سرویس بهداشتی مجزا ویژه خواهران و مهد کودک بخش‌های مختلف شبستان زنان را تشکیل می‌دهد. نورپردازی داخل مسجد (به ویژه در بخش آینه‌کاری گنبد) در 15 رنگ در زمان اجرای برنامه‌ها به ویژه اقامه نمازهای یومیه حال و هوای روحانی خاصی به مسجد می‌بخشد.

به گفته حجت ‏الاسلام والمسلمین واشقانی فراهانی ، 130 کتیبه از احادیث در مسجد نصب گردیده و زیبایی خاصی به مسجد داده است.

ترویج فرهنگ کتابخوانی

وی با اشاره به اینکه مسجد امام رضا(ع) کتابخانه نسبتاً مجهزی دارد، ادامه داد: این کتابخانه به خاطر تنوع کتاب‌های موجود، در نوع خود کم ‌نظیر است.

این فعال فرهنگی معتقد است؛ یکی از فعالیت‌های فرهنگی مسجد باید ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد؛ براین اساس بیش از 2000 جلد کتاب را در کتابخانه مسجد گردآوری کرده. ده‌ها جلد قرآن کریم، مفاتیح، نهج‌البلاغه؛ ترجمه‌های متنوع و جدید در قطع‌های مختلف و بیش از 10 نوع تفسیر قرآن در دسترس مراجعان و نمازگزاران است. بیش از 100 جلد کتاب درباره مسجد و نحوه مدیریت آن، دوره کامل اصول کافی، بحارالانوار و زندگی کامل چهارده معصوم(ع)، همچنین دایره‌المعارف 10 جلدی و کتاب‌های پزشکی، شعر، داستان و صدها کتاب در موضوعات دیگر.

عضویت بانوان در هیئت امناء

وی تصریح کرد: مسجد امام رضا(ع) شاید تنها مسجدی باشد که دو زن نیز عضو هیئت امنای 6 نفره‌اش هستند. زنان از بدو تأسیس مسجد تاکنون مشارکت و همکاری صمیمانه‌ای در امور دارند؛ از تشکیل کلاس‌های آموزشی گرفته تا راه‌اندازی کلاس‌های هنری، مشاوره و سرپرستی مهد کودک، مدیریت مسافرت‌های زیارتی و تفریحی به دیگر شهرها. زنان محله زیبادشت دهکده المپیک علاوه بر مشارکت در امور مسجد این محل را جای مناسبی برای گردهمایی و ملاقات‌های دوستانه خود می‌دانند. زیرا در این مسجد جایی برای ملاقات‌های دوستانه همراه با امکانات پذیرایی در نظر گرفته شده و این حاصل مدیریت امام جماعت این مسجد می باشد.

برنامه‌های روزانه مسجد امام رضا(ع)

موسس مسجد امام رضا(ع)، با اشاره به برنامه‌های این مسجد تصریح کرد: نیم ساعت قبل از اذان صبح درب مسجد باز می‌شود و نمازگزاران جهت انجاممسجد امام رضا(ع) دهکده المپیک پایتخت عبادات و نماز شب وارد مسجد می‌شوند، پس از اقامه نماز صبح، کلاس آموزش تجوید و روخوانی قرآن کریم با حضور یکی از اساتید برگزار می‌شود و سپس مردم برای انجام امور روزانه از مسجد خارج می‌شوند، اما بنده با حضور در دفتر کارخود در مسجد پاسخ گوی سوالات و مشکلات مردم از طریق تماس تلفنی و یا حضوری هستم.

این فعال فرهنگی، با بیان اینکه نمازگزار، زائر و میهمان خداست اضافه کرد: به آنان توصیه کرده ام که به غیر از مطالعه، قرائت قرآن، اقامه نماز و مشورت در زمینه امر خیر اقدامی دیگری در مسجد انجام ندهند.

وی یادآور شد: پس از اقامه نماز ظهر و عصر، مسجد در اختیار گروه‌ها قرار می‌گیرد تا به مطالعه و یا مباحثه مشغول شوند و یا جلساتی را در آن برگزار نمایند.

حجت الاسلام والمسلمین واشقانی ادامه داد: پس از نماز مغرب و عشا نیز پیرامون یک موضوع خاص به ایراد سخن می‌پردازم و در بعضی از شب‌ها با دعوت از اساتید و مداحان و قاریان، مجالس با شکوهی در مسجد برگزار می‌شود.

استقبال دانشجویان و اساتید دانشگاه از برنامه های مسجد

وی ادامه داد: با توجه به نزدیکی این مسجد به دانشگاه علامه طباطبایی و از طرفی ایجاد محیطی آرام ، این مسجد توانسته ارتباط خوبی با دانشجویان و اساتید این دانشگاه گرفته و این قشرفرهیخته ضمن حضور در نمازهای جماعت از شبستان این مسجد به عنوان محیطی برای تحصیل بهره می برند.

حضور پزشک و ویزیت رایگان در مسجد

امام جماعت نمونه تهران، با اشاره به حضور یکی از پزشکان عمومی ساکن منطقه برای ویزیت رایگان بیماران در یکی از روزهای هفته تصریح کرد: این اقدامی است که مورد استقبال مردم منطقه قرار گرفته و مردم به ویژه نیازمندان بی بضاعت معمولا سه شنبه هر هفته با آسودگی خاطر می توانند مشکلات مربوط به سلامت خود را در مسجد پیگیری کنند.

فعالیت 24 ساعته ، شاخص ترین ویژگی مسجد امام رضا(ع)

وی در ادامه بارزترین ویژگی این مسجد را حضور دائم امام جماعت در مسجد، عنوان و بیان داشت: امام جماعت باید اولین نفری باشد که وارد مسجد می شود و آخرین نفری باشد که از مسجد بیرون می رود: بنده تمام وقت در خدمت مسجد و اهالی مسجد هستم و همه تلاشم این بوده که با تمام توان به مردم و نمازگزاران خدمت کنم. در این راستا در همه زمینه‌ها فعال بوده و ابایی نداشته‌ام که در کارهای ساختمانی مسجد نیز دوشادوش کارگران زحمتکش همچون کارگری ساده به انجام وظیفه بپردازم.

مردم از امام جماعت انتظار دارند که آموزه‌های دینی و اخلاقی را با رفتار و عملش به آنها بیاموزد و خود پیشگام تخلق به اخلاقیات باشد. از سوی دیگر امام جماعت باید مطالعه کافی داشته باشد و در مسائل روز، صاحب اطلاعات کافی باشد تا بتواند متناسب با شرایط و نیازهای مخاطبان، سخنرانی کند و ارتباط قوی با همه بخصوص جوانان داشته باشد. همچنین امام جماعت باید در بیان مسائل سیاسی، دیدی فراجناحی داشته باشد و تعلق خاطرش به نظام اسلامی و ولایت فقیه باشد

امام جماعت باید مظهر جاذبه مردم به مسجد باشدمسجد امام رضا(ع) دهکده المپیک پایتخت

حجت‏الاسلام واشقانی فراهانی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که امام جماعت یک مسجد به مقدار استعداد مردم حرف بزند. روحانی یک مسجد باید با فصاحت حرف بزند و خوش اخلاقی را پیشه خود کند تا مردم را به مسجد جذب کند. امام جماعت باید مظهر جاذبه مردم به مسجد باشد و نباید منتظر باشد تا مردم بگویند مسجد چه نیازهایی دارد.

وی خاطر نشان کرد: روحانی مسجد طراز اسلامی باید در عمل راهنمای مردم باشد، امام صادق (ع) می فرمایند: «کونوا دعاةالناس بغیرالسنتکم» مردم را با عمل دعوت به اسلام کنید. بر این مبنا روحانی در مسجد موفق است که همیشه در خدمت مردم باشد و دم دست باشد، مردم بتوانند بی پرده با او حرف بزنند و همه نوع مشکلات شان را با وی در میان بگذارند. البته این نوع روحانی و امام جماعت باید ساده زیست، وفادار و در بین مردم باشد و برای اداره مسجد وقت بگذارد؛ مقام معظم رهبری فرمودند: «امام جماعت مدیر طبیعی مسجد است» بنابراین چنین مدیری باید وقت بیشتری برای مسجد و مردم بگذارد. زیرا یک روحانی از طریق مسجد می تواند بزرگ ترین خدمت را در ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مسائل دینی و اعتقادی انجام دهد. امام جماعتی که موقع اذان به مسجد بیاید و بعد از پایان نماز از مسجد خارج شود و قبل و بعد از نماز حضورش در مسجد ادامه نداشته باشد نمی تواند موثر واقع شود.

مساجد محل آگاهی بخشی هستند نه سیاسی بازی!

حجت الاسلام واشقانی با بیان اینکه نباید مسجد را جای تاخت و تاز سیاسیون و مطرح کردن مسائل سیاسی کرد، تصریح کرد: روحانی باید فراجناحی به مسائل سیاسی در جامعه بپردازد، نه آنکه فرصتی برای گروه‌ها و احزاب سیاسی ایجاد کند.

این فعال فرهنگی ، با بیان اینکه روحانی باید بینش سیاسی داشته باشد، اظهار داشت: کلمه سیاست یعنی زیرکی، مکان شناسی، زمان شناسی، آینده نگری و استوار بر کار بودن و اشراف بر مسئولیتی که قبول کرده، لذا روحانی باید بینش سیاسی داشته باشد و امام جماعت حریت خود را حفظ کرده، بتواند با قدرت در راستای کلمه توحید انجام وظیفه کند و مردم را از مسائل روز آگاه نماید.

کارکرد اصلی مساجد احیاء گردد

وی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر احیاء کارکرد اصلی مساجد، خاطرنشان کرد: فایده و بهره ای که از رفت و آمد و انس با مسجد نصیب انسان مسلمان می شود، تنها ثواب بردن و در سرای دیگر مشمول لطف الهی واقع شدن نیست، بلکه در همین جهان نیز ،فواید و آثار اخلاقی ، تربیتی، علمی، اجتماعی و سیاسی فراوانی در سایه رفت و آمد به مسجد برای انسان مومن حاصل می شود و این همان کارکرد اصلی مساجد است که باید در زمینه احیای این مهم امروز اقدامات جدی انجام گردد.

انتهای پیام ۳۱۳/۱۸

گفتگو: علی سعادت

خبر رسانی آشتي ...
ما را در سایت خبر رسانی آشتي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : anca بازدید : 8 تاريخ : پنجشنبه 16 فروردين 1403 ساعت: 20:26